[./thailand_1_dk.html]
[./thailand_2_dk.html]
[./thailand_3_dk.html]
[./thailand_4_dk.html]
[http://www.vinther-foto.dk/Rejse%202010/Thailand/index.html]
[mailto:homepage@vinther-foto.dk]
[http://da.wikipedia.org/wiki/Filippinerne]
[./philippines_eng.html]
[./filippinerne_dk.html]
[http://www.um.dk/da/menu/Borgerservice/FoerdinRejse/UdenlandskeVisumregler/Filippinerne.htm]
[http://www.palawandg.clara.net/index.html]
[http://www.coralbay.ph/default.asp?pid=1]
[http://www.philippines-travel-guide.com/index.html]
[http://www.kokosnuss.info/]
[http://www.mpensionne.com.ph/index-2.html]
[http://www.pandan.com/]
[http://www.cocolocoisland.com/]
[http://www.palawanisland.info/Blue-Cove-Tropical-Island-Resort.html]
[http://www.taophilippines.com/]
[http://www.superferry.com.ph/]
[http://www.vinther-foto.dk/Filippinerne_2009_dk]
[./filippinerne_dk.html]
[http://www.vinther-foto.dk/Filippinerne 2011/]
[http://www.vinther-foto.dk/Rejse%202010/malaysia/index.html]
[http://www.vinther-foto.dk/Rejse%202010/Laos/index.html]
[http://www.vinther-foto.dk/Rejse%202010/Cambodia/index.html]
[http://www.vinther-foto.dk/Sri Lanka 2012/]
[Web Creator] [LMSOFT]
vinther-foto.dk
Information om Filippinerne
Filippinerne
2009
Click for Manila, Philippines Forecast
English
Dansk

Filippinerne 2009

Vi rejste med cathy pacific fra København den 26. januar 2009 rejsen varer til den 8. marts 2009.

Ankomst til Manila den 27. januar kl. 10,00

Hvor vi havde bestilt plads på Malate Pensionne.  Gik så lidt rundt i byen, men blev enige om at vi ville videre med det samme så, det blev kun til et bad i Malate Pensionne så tog vi til.

Banaue med natbussen som kørte kl. 22.00 og den ankom kl. 07.30 næste morgen.

Vi indlogerede os på People´s Lodge til 700 Pesos pr. nat. Det var et fint sted med varmt vand (det fik vi næsten ikke mere af denne ferie), men det var godt nok dejligt for det var temmelig koldt om natten.

Dagen efter tog vi til Batad ris terrasser

Sammen med en lokal guide som hed Denwill, vi havde aftalt med ham at han skulle sørge for en tur på et par dage, det skulle han have 1000 pesos for pr dag. Vi tog af sted kl. 8 hvor vi blev hentet af en tricykel som kørte os op et godt stykke forbi ”juntion” hvorfra, resten af turen så forgik på gå ben, det var en tur som tog 5 timer (meget hårdt men absolut det hele værd), det er simpelthen så smukt, at man næsten glemmer hvor hårdt det er. Vi havde aftalt at vi skulle prøve at overnatte på traditionel vis, så det blev til en overnatning på Ramos Home Stay i en traditionel Ifugao hytte til 250 p pr. nat. Vi fik lidt at spise da vi kom og derefter gik vi ned til den lille landsby Batad, helt ned i bunden af dalen hvor vi besøgte noget af Denwill´s  famile. Vi havde en fantastisk hyggelig aften hvor Ramos lavede et lejrbål, som vi hyggede ved inden vi gik i seng. Næste morgen blev vi vækket af Ramos som havde lavet hjemmedyrket kaffe (smagte helt vidunderligt). Det vil sige vi blev vækket første gang meget tidligt af diverse høns og grise som stod meget tidligt op. Efter skøn morgenkaffe gik turen tilbage igen, men denne gang var turen lidt kortere, men det var virkelig en hård tur for det gik kun op af bjerget til ”Sadlen” og derefter stejlt ned igen til ”junktion” hvor vi blev hentet af vores tricykel fra dagen før. Da vi kom tilbage til Banaue kørte vi ned til det lokale marked hvor vi købte en kylling, som Denwill tilberedte til os hjemme hos ham selv, og hans kone samt 3 børn. Det kan virkelig anbefales at tage en overnatning i Batad i stedet for (som de fleste gør) en endags tur. Næste dag tog vi en tricykel til en lille by Lagawe, hvor man kunne hæve lidt kontanter (dog kun 4000 p pr gang). En fin lille by, hvor de absolut ikke er så vant til (hvide Ben)

Kl. 20.00 tog vi igen natbussen (Florida) tilbage til Manila hvor vi ankom kl. 04.15.

Vi var heldige det passede lige med en bus til Batangas (2 timers kørsel), men der måtte vi så vente nogle timer før der sejlede en færge til Abra De Ilog, på vest siden af mindoro, vi mødte en sømand der hed Simon som viste os, hvilken Van vi skulle med for at komme til

Mamboro, hvor vi havde bestemt os for at være et par dage.

Det skulle vise sig at blive en speciel oplevelse for det var længe siden der sidst havde været turister der.  Folk kom forbi vores hytte og tog billeder af os og når vi gik en tur i byen stoppede alle op for at kikke på de mærkelige mennesker der var på besøg. Vi havde kun været der en dag da politiet dukkede op hos os for at skrive rapport, de ville vide hvornår vi var kommet og hvor længe vi ville blive, så de kunne passe ordentligt på os. Det Resort vi havde set der skulle være hed Alii Beach Resort, men de havde for det første skiftet navn til Palm Beach Resort, og så var de for resten lukket, de åbnede dog en hytte til os da vi kom, den kostede kun 600 p og det var det eneste sted der var. Vi skulle have noget morgenmad dagen efter, vi fik 1 æg som vi måtte dele, men så fik vi også nogle ris til. Aftensmaden blev vi også nødt til at spise på Palm Beach, der var Kylling og ikke andet men det smagte nu godt nok så det var ikke noget problem.  Vores vasketøj blev afleveret til en lille lokal købmand og hun vaskede det hele (en god pose fuld) hun ville ikke rigtig have noget for det så vi gav hende 100 p, hvilket hun syntes var for meget, så vi skulle både have sodavand og slik.

Næste dag kl 9 tog vi bussen til Sablyan (3 timer) og derfra skulle vi sejle til Pandan Island det kostede 250 p og det tog kun 20 min.

Pandan Island er bare noget af det smukkeste, og allerede første gang vi hoppede ud i vandet med snorkel mødte vi nogle kæmpe store havskildpadder. Vi mødte nogle dejlige mennesker på Pandan og fik hurtigt lavet en kaffeklub med Poul og Holly, (vi medbringer altid Cafe Noir og elkedel på vores ferier).  Dagene på Pandan gik med dykning og snorkling og ellers bare ren afslapning, dog var vi på bådtur til Apo Rev hvor der er helt fantastisk smukt, og på vejen hjem til Pandan var vi så heldige at blive omringet af en kæmpe flok delfiner (mindst 100) som legede i vandet rundt om båden, vi hoppede i vandet og svømmede med dem. Næste dag regnede det så den blev brugt på at finde flybilletter til vores videre rejse og ellers bare, bade og snorkle. Vi fik flybilletter fra San Jose til Manila og fra Manila til Busuanga, det er lidt besværligt men sådan er det altså bare at rejse i Filippinerne, man skal være lidt tålmodig og tage tingene som de kommer så er der ingen problemer. Vi måtte betale ca. 2500p pr flytur så det blev 5000p i alt for begge fly for os begge 2. Næste dag rejste vi så fra Pandan kl. 12 efter 6 helt vidunderlige dage med masser af snorkling, dykning og kaffehygge med så mange dejlige mennesker.

Vi tog en bus til San Jose da vi kom ind til Sablyan.

Det tog ca. 4 timer på nogle meget støvede veje, men sådan er det altså bare og man møder så mange søde mennesker når man rejser med bus i stedt for med de små vans som mange turister bruger. Vi skulle have en overnatning i San Jose for vores fly afgik først næste morgen så vi flyttede ind på Sablyan Beach Resort hvor vi betalte 800p for et rum med aircon. San Jose by er ikke noget at skrive hjem om, den er støvet og beskidt. 

Afsted til flyvepladsen kl. 5,45 det tog kun 15 min og hotellet sørgede for den transport. Vi mellemlandede jo i Manila hvor vi havde nogle timer før flyet til Busuanga. Vi gik os en tur og var inde og se en helt utrolig smuk kirke som ligger lige ved lufthavnen.

Da vi kom til Busuanga.

Mødte vi en chauffør fra Kokosnuss Garden Resort hvor vi flyttede ind i et rum til 1500p (lidt dyrt), men der var et dejligt badeværelse. Personalet på Kokusnuss virkede meget ligeglade med gæsterne, men ellers var det et fint sted, dog spiste vi nede i byen, for det var meget dyrt på kokusnuss og de havde ikke noget af det som var på menukortet. Vi blev boende på Kokusnuss tre dage hvorfra vi tog på øhop. Vi var blandt andet på Coron Island hvor vi svømmede i ferskvandssøen og på Malapulco Island hvor der var den flotteste sandstrand. Den 3 dag lejede vi en motorcykel og kørte rundt og så noget mere af Busuanga. Næste dag tog vi med

Færgen til Puerto Princessa.

Den sejlede kl. 7, men vi skulle af sted fra Kokusnuss kl. 5.30. Det kostede 1300 p pr person på turistklasse (anbefales), hvor man får en helt lille hylde for sig selv, der var a/c som var lige tilpas. Vi ankom til Puerto princessa kl. 20.30

Og var heldige at finde en Bungalow, hos House of Rose som var et rigtig dejligt sted. Dagen efter brugte vi på at gå en tur i byen, som er en af de bedre byer vi har været i, og efter nogle timer fandt vi en tri- cykel som vi lejede til at køre for os resten af dagen. Vi så mange spændende steder blandt andet var vi på besøg i et fængsel hvor fangerne solgte forskellige smykker og andre souvenirs, de havde så råd til at købe sæbe og andre småting, i alt en rigtig spændende dag. Om aftenen gik vi igen en tur i byen og fik lidt at spise. Vi betalte i alt 2300p for de 2 dage hos House of Rose, det er også et sted vi kan varmt anbefale.

Vi tog af sted med Jeepny kl. 7.00 til Sabang

Hvor vi ankom kl. 9.30 og tog derfra en båd til Paraguman Beach hvor vi var de eneste gæster så vi havde hele området for os selv, selvfølgelig med undtagelse af de lokale beboere. Vi skulle selvfølgelig se den underjordiske flod, men husk at tage af sted meget tidligt om morgenen for der er mange turister resten af dagen.  Det kostede 600p inkl. Transport fra Sabang Pier.På Paraguman Beach prøvede de desværre at snyde os for 1200p da vi skulle afregne, men de rettede det med det samme da vi klagede over det. 

Vi tog af sted kl. 8.30 for vi skulle med en Jeepny kl. 10.00 til Salveton hvor vi skiftede til bus mod Roxas og derfra med båd til Coco Loco, det tog en god time fordi det var dårligt vejr.

Coco Loco er en lille ø (man kan gå hele vejen rundt om øen på 20 min.) men nej hvor er der smukt, det var ren afslapning for der er ikke rigtig andet man kan lave end at nyde vandet og det kridhvide sand. Vi blev der 3 dage så tog vi videre. Vi havde mødt 2 rigtig søde Tyskere (Daniel og Uli) og de ville lige som os til Albaguen Island hvor vi var blevet anbefalet et resort der hed Blue Coral Resort.

Afgang fra Coco Loco kl. 8.00 derfra tog vi en Van, sammen med Daniel og Uli, til San Vincent hvor vi blev hentet og sejlet til Albaguen Island.

Det var ikke lige det vi havde forventet så allerede næste morgen tog vi en båd til Port Baton det tager normalt kun en time, men vi sejlede om på den anden side af Albaguen island hvor der er en lille fiskerlandsby, vi gik i land der og brugte en times tid før vi igen sejlede videre.

Ankom til Port Barton hvor vi flyttede ind på Green Views Resort, dejligt sted til 800p pr. dag. Spiste aftensmad på Bamboo House (kan anbefales).

Om morgenen næste dag tog vi tidligt ud i mangroven, hvor man kunne se slangerne ligge og sove i træerne lige over hovedet på os da vi sejlede rundt. Efter denne dejlige morgentur gik vi en lang tur rundt og så lidt på Vandfald og ellers drev vi bare lidt rundt i byen resten af dagen.

Afgang med Green Views båd til El Nido, det tog 6 timer og kostede 1200p. Efter en hård sejltur ankom vi til El Nido hvor vi flyttede ind på Chrislyk Corttage, et fin lille sted med morgenmad og A/C til 1700p pr. dag, men man skal mindst tage 2 dage.

Vi fandt et billigere sted at bo og flyttede dertil efter de 2 dage det kostede kun 500p for et stort værelse, men det var dog med delt bad, men fint rent og rigtig hyggeligt det hed See view Inn og kan godt anbefales hvis man har lyst til at bo billigt. Ejeren er en rigtig hyggelig ”mor”type.

Vi købte billet til en bådtur til Coron, det er normalt en rigtig hård sejltur på 10 timer, men vi fandt Tao Ekspeditionen som lavede en tur på 3 dage, vi skulle overnatte på båden. Vi var 10 personer på turen samt personale til at forkæle os.  Mere om det senere først lige lidt om hvordan vi fik 5 dage i alt til at gå i El Nido.

  I El Nido kan man vælge 4 forskellige bådture rundt til alle de små øer og Laguner som ligger hele vejen rundt, tur A-B-C-D. Vi tog tur A hvor vi blev hentet på vores ressort kl 9 om morgenen og var hjemme igen ca. kl. 16, det var en fantastisk smuk tur, men der er et stort minus og det er at alle bådene (og der er mange) sejler den samme tur  fra en ø og lagune til den næste og lige i hælene af hinanden, så der er simpelthen for mange mennesker til at det bliver rigtig dejligt.  Prøv at finde nogle som vil sejle turene den anden vej rundt, for det er nu engang bedst at svømme i en smuk lagune uden det er sammen med 50 andre. En af dagene fik vi en båd til at sejle os ud til en lille lagune hvor de satte os af og så kom de og hentede os igen om aftenen, det var virkelig skønt og kan varmt anbefales. En anden dag tog vi en båd sammen med Joacim og Linda (to pragtfulde svenskere vi havde mødt i Port Baton) hvor vi sejlede tur C men baglæns så vi havde en pragtfuld dag. Det kan anbefales at lade Tao Ekspeditionen arrangere dagture for de er meget flexible og laver gerne jeres tur lige præcis som i ønsker det, og til samme pris.

Så blev det tid til afgang med Tao Ekspeditionen til Coron, vi sejlede fra El Nido efter vi havde fået morgenmad sammen, vi var en blandet flok, men skæbnen ville at vi faktisk havde mødt 4 af de andre, flere gange under vores rejse, først var der Uli og Daniel 2 tyskere som vi havde været naboer med både på Coco Loco og Albaguen Island og altså nu igen, så var der Linda og Joacim som vi havde boet ved siden af Port Barton, og ellers var der et par fra england, en fyr fra australien, en dame fra Filippinerne og ikke mindst tur lederen Jack (som også var engelsk). Vi havde 3 skønne dage og kan varmt anbefale at tage denne tur (man skal dog kunne lide fisk, for der ikke andet at spise), det er en rejse fra den ene paradis ø til den anden.

Ankomst til Busuanga, Coron hvor vi bliver en enkelt nat på KokusNuss, og dagen efter tager vi til Coral Bay (igen sammen med Daniel og Uli), hvor vi tilbringer de sidste 3 dage. Det er et helt fantastisk skønt sted med danske ejere. Den ene dag går med at dykke og resten af dagene er bare ren afslapning, det er et fantastisk smukt rev lige ud for Ressortet så det er bare med at hoppe i og nyde det.

Afgang til Busuanga igen hvor flyveren til manila afgår kl. 10.00. Vi tager af sted fra Coral Bay kl. 6.00 de har sørget for tranporten til lufthavnen. Da vi ankommer til Manila tager vi en taxi ind til Malate Pensionne hvor vi tilbringer den sidst nat. Dagen går med at handle lidt i Manila og ellers bar se sig omkring. Kl. 3.30 starter en meeeeget lang hjemrejse, fra Manila til Hong Kong derfra til London og så endelig i København 25 timer efter.

  
free counters
online
Valuta Omregner